skip to Main Content
Verslag Van De Oefenwedstrijd SJO Oldambt JO14 – GVAV Rapiditas JO14 (geschreven Door GVAV)

verslag van de oefenwedstrijd SJO Oldambt JO14 – GVAV Rapiditas JO14 (geschreven door GVAV)

451 jaar geleden werd bij Heiligerlee door het leger van Oranje-Nassau een eerste, belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen de toenmalige Spaanse bezetter. Ruim 4 eeuwen en verschillende bezetters (Fransen, Duitsers) later treedt uw jo14-1 slechts een paar kilometer verderop op een vrieskoude avond aan voor een voor ons belangrijke strijd: de vriendschappelijke ontmoeting met sjo Oldambt jo14-1. Hoewel de geschiedenisboekjes in de toekomst het heroische verzet van de blauw-witten waarschijnlijk zullen zijn vergeten is het voor de betrokkenen een avond om te onthouden: na van een 5-2 achterstand terug te zijn gekomen (5-5) moet GVAV pas ver in de blessuretijd capituleren, eindstand 6-5, geen doden, maar helaas wel 2 (hopelijk licht) geblesseerden in een fel, maar sportief duel.

Sportpark Koeperlaand is op een avond als dit een tractatie in zichzelf. Niets dan aardsdonkere rust in de wijde omtrek,  alleen het in fel kunstlicht badende hobbelveld, genoeg los zand om een duin mee te beginnen erop en een lekker onhandige sloot aan weerszijde van het speelterrein. Vind ik mooi.

Vanwege de afwezigheid van vaste waarden Jorn, Morris, Roan en Arda komen Fadhl en Sofyan uit de jo14-2 met ons mee. Beide mannen komen goed uit de verf en spelen vrij moeiteloos mee: bedankt en we zien jullie graag nog eens invallen!

Thuisploeg sjo Oldambt is een fusie tussen de jeugdafdelingen van s.c. Scheemda en v.v. Westerlee. Het samenwerkingsverband heeft ze goed gedaan: de jo14-1 staat na 4 rondes zonder puntverlies fier aan kop in hun 1e klasse competitie met 27 doelpunten voor en 1 tegen. Een tegenstander van formaat, dus…

De wedstrijd begint met het binnenstebuiten aantrekken van de shirts van de thuisploeg: de prima scheidsrechter constateert terecht dat blauw tegen maar ietsjes ander blauw voor spelers en het helaas maar mondjesmaat aanwezige publiek waarschijnlijk wat te verwarrend is. Dat het tenue daarna misschien wat anders dan anders zit en de rugnummers niet meer leesbaar zijn deert de Oldambsters duidelijk niet: terwijl onze mannen moeizaam proberen om via een mix van korte combinaties en individuele acties een weg richting de goal te vinden worden aan de andere kant van het veld beide pijlsnelle en fysieke sterke spitsen met met grootste gemak gevonden en bediend.  Die zijn bovendien ook nog eens behoorlijk trefzeker en dat betaalt zich voor de thuisploeg ook al snel uit: na maar een paar minuten spelen staat het al 2-0. Langs de lijn nemen de zorgen toe: we spelen niet slecht, maar hoe gaan we die doelpuntenmachine stoppen? Het antwoord lijkt tot 2x toe van de combinatie Justin en aanvoerder (en absolute uitblinker) van de avond Amro te komen: eerst zorgen ze voor de 1e aansluiting (2-1) en na een derde succesvolle counter van de thuisploeg ook voor de 2e: 3-2.  De blauw-witte verdediging lijkt daarna de zaken op orde te hebben en we denken voorzichtig aan een mogelijke gelijkmaker, maar vlak voor het rustsignaal beslissen 2 solo’s van onze plaaggeesten anders: 5-2 en wedstrijd gespeeld? Zou helemaal geen schande zijn: het is immers een zeer sterke tegenstander….

Maar zo makkelijk geeft uw jo14-1 zich niet gewonnen! Tijdens de bij dit weer zeer welkome, warme thee bespreken we het belang van aansluitende linies en zetten we in de personen van Ryvano, Di Feng, Lars, Fadhl en Parsa wat meer snelheid in de achterhoede. Ons kanon Timo kan dan bovendien in de voorhoede stelling nemen en dat werkt: de messcherpe counters van de thuisploeg komen in de 2e helft bijna niet meer voor of worden door een reeks van fantastische acties van ‘koning van de één-op-één’ keeper Joost onschadelijk gemaakt.  Voorin kunnen we een vuist maken en dankzij prima voorwerk van Dorian, Di Feng, Sofyan, Keanu en eerder genoemde Amro kan sluipschutter Emin 2x en Timo 1x scoren.  We staan weer gelijk, met nog minuten te gaan!  De beslissing valt pas ver in de blessuretijd nadat onze keeper moeizaam op de been geholpen is:  de Oldambster spits omzeilt de toch wat aangeslagen Joost en tikt alsnog de winst voor de thuisploeg binnen.

‘Verliezers hebben excuses, winnaars een plan’.  Formeel gezien hebben we verloren en excuses zijn inderdaad best te vinden (staat van het veld, we missen een paar spelers, blessure keeper). Maar het voelt niet als verlies. Als je zoals uw jo14-1 de eerste helft op een behoorlijke achterstand komt (5-2) en de tweede helft overtuigend wint (1-3)  omdat je een aangepast plan goed hebt uitgevoerd maakt de uitslag niet zo heel veel meer uit: we stappen na een leuke, spannende en vermakelijke pot tevreden en als (mede-)winnaars van het veld. 5x scoren tegen een team dat in 4 competitie wedstrijden één tegentreffer incasseerde is daarnaast een aardige bonus.

Voor de volledigheid: de scheidsrechter gaf na afloop de uitslag als 7-5 door. Ik heb kennelijk een doelpunt gemist, maar ben eigenwijs genoeg om dat niet in het verslag te verwerken. Op de bank hebben we de strijd als bovenstaand ervaren en het was maar een oefenwedstrijd…

Een woord van dank voor de gastheren van sjo Oldambt. We hebben genoten van jullie prachtige team en zoals dat hoort ook flink geleerd van deze oefenwedstrijd. Succes verder en wie weet tot ziens!

Back To Top