skip to Main Content
JO14 Wint Belangrijke Wedstrijd

JO14 wint belangrijke wedstrijd

Uitwedstrijd tegen Velocitas 1897 in het Stadspark Groningen.

Er werd al weken over gesproken. Dit zou wel eens de beslissende wedstrijd voor sjo Oldambt JO14-1 kunnen zijn. Tot vorige week was Velocitas medekoploper. In de loop van deze week werd er toch wel wel getwijfeld aan de sterkte van de tegenpartij. Verloren tegen Be Quick 1887. De technische staf ( Martijn en Ramon) wilde echter de tegenstander niet onderschatten en schakelden de hulp in van de gelouterde coach Richard Nuus.

Er werd extra scherp getraind en de grensrechter was reeds gevonden in Edward. Een goede voorbereiding was het eerste advies en een uitgeschreven strijdplan op meerdere vellen papier was het volgende van coach Nuus. Bij het begin van de wedstrijd was gelijk duidelijk wat de bedoeling was: de tegenstander constant onder druk zetten. Na enkele gemiste kansen werd na ongeveer 15 minuten een voorzet van rechts goed binnen geschoten. Later volgde er weer een voorzet met hetzelfde resultaat 0-2. Dit was ook de ruststand. De tweede helft kwam Velocitas niet in de buurt van onze keeper.

Er werd uiteindelijk nog 6 x door Oldambt gescoord. Eindstand 0-8. Een belangrijke stap is er gemaakt richting kampioenschap in de 1e klasse. Volgende week naar Coendersborg.