skip to Main Content
JO13 Tegen Onstwedder Boys

JO13 tegen Onstwedder Boys

Op sportpark d’ Oosterd te Scheemda stond afgelopen zaterdag de topper tegen Onstwedder Boys –JO 13 op het programma. Aan het weer kon het niet liggen, een strak blauwe hemel en een winters zonnetje zorgden voor de ideale voetbal omstandigheden.

Vooraf was duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Beide teams staan hoog in de ranglijst en het positieve doelsaldo van de tegenstander van vandaag geeft aan dat we met een makkelijk scorende tegenstander te maken krijgen.

Om 11:15 was het dan zover en werd er gefloten voor de aftrap van de wedstrijd. In de eerste fase van de wedstrijd kwamen we flink onder druk te staan en lukte het SJO Oldambt niet om onder de druk van Onstwedder Boys uit te komen. Dankzij een paar prima ingrepen van onze verdediging en de keeper werd een vroege achterstand voorkomen. Hierna kwamen er ook een aantal mooie aanvallen en kansen voor SJO Oldambt. Onze spitsen wisten met hun snelheid voor de nodige onrust in de verdediging van Onstwedder Boys te zorgen, maar we misten net de scherpte voor de goal om een doelpunt te maken. Het spel ging in deze fase heen en weer, maar het was toch uiteindelijk Onstwedder Boys die het eerste doelpunt maakte 0-1.

SJO Oldambt wist wat er moest gebeuren en we deden er een schepje bovenop. En dit werd beloond, want uiteindelijk zorgde Thijs met een mooi doelpunt voor de gelijkmaker 1-1 en waren we terug in de wedstrijd. Met de 1-1 stand op het score bord was de rust in zicht, maar het was opnieuw Onstwedder Boys dat vlak voor de rust scoorde, waardoor we met een 1-2 achterstand de kleedkamer in gingen.

Na de rust en met de steun van een 2 tal spelers van JO-12 – startten we vol goede moed aan de tweede helft. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en kregen we nog een mooie kans op de gelijkmaker. Maar het gat tussen onze middenvelders en onze aanval werd steeds groter, waardoor we maar moeizaam meer aan aanvallen toe kwamen. Onstwedder Boys maakte vervolgens nog de 1-3 en 1-4 en zo is de wedstrijd ook geëindigd.

Het was jammer dat we verloren hebben, maar SJO Oldambt heeft laten zien dat ze kunnen knokken tot het einde en dat is het belangrijkste. Volgende week spelen we opnieuw thuis tegen Sellingen, een ideale kans om met een klinkende overwinning de winterstop in te gaan.

Back To Top